Série hokejových výher pokračuje

Chebští hokejisté sehráli další zápas venku. Tentokrát s Mariánskými Lázněmi a opět se radovali z vítězství.

Více fotografií z utkání zde: https://www.zonerama.com/Adelle/Album/5031830

Celé utkání bylo velmi těžké a až do poloviny utkání vyrovnané. O vítězi rozhodla hlavně trpělivost a disciplinovanost.

Úvodní gól vstřelili na začátku první třetiny domácí, avšak chebská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a bylo vyrovnáno. Velmi důležitou brankou po té vyrovnávací, byla také druhá úspěšná střela kapitána Račanského, který v oslabení poslal hosty do vedení, a tak to také zůstalo po zbytek utkání. V poslední třetině se ještě trefil Musil, Račanský završil svůj hattrick a o poslední gól na 1:5 se postaral Strýček.

I bez opor Bečváře, Šafaříka, Truhláře a brankáře Pokuty dokázal Cheb získat kompletní bodovou nadílku z takto těžkého derby. Do brány se místo již zmíněného Pokuty postavil mladý dorostenec Halada, který se bravurně zhostil úlohy záskoku za chybějící jedničku.

HC Mariánské Lázně                       1:5                        HC STADION CHEB

                                                   (1:1,0:1,0:3)

Branky:

6. Račanský (D. Šála),
34.  Račanský (D. Šála),
47. Musil (M. Sus, K. Novotný),
50. Račanský (J. Strýček),
57. Strýček (D. Šála, P. Račanský)
3.  Mrkvan

Sestava HC STADION CHEB:

Brankáři:   Halada

Obránci:    Beer, Vápeník, Kala sen., Kala jun., Strýček, Jäger

Útočníci:    Novotný, Račanský, Moucha, Musil, Krutina, Strecker st., Šála, Hlavatý, Sus, Strecker ml.

Sestava HC Mariánské Lázně:

Brankáři: Zhříval, Sláma

Obránci:  Černý, Kosina, Vašíček, Budka, Ferenc, Kovka, Hengerič

Útočníci:  Himl, Švagr, Kohout, Mrkvan, Kordina, Petr, Roth, Říha, Dobešek, Priškin, Stich

A opět se nám podařilo získat pár slov od obou trenérů:

Trenér HC STADION CHEB:

„Dnešní utkání opět potvrdilo, že derby maže bodový rozdíl. Domácí na nás vlétli, ujali se vedení z přesilové hry. Důležitá byla naše vyrovnávací branka, kdy jsme poměrně brzy vyrovnali skóre a od té doby jsme myslím byli hokejovějším týmem. Hráče jsme nabádali k velké disciplíně a to se nám (až na jeden případ) poměrně dařilo. Od druhé třetiny jsme zlepšili hru v našem obraném pásmu a proměnili jsme jak brejkové situace, tak i přesilovou hru. Máme radost jak ze 3 bodů, tak i z té skutečnosti, že dnes dostal důvěru v bráně mladý 16tiletý gólman a on i celý tým utkání odmakali. Získaných bodů si vážíme a od úterý se začneme připravovat na domácí utkání s velice silným soupeřem z Nejdku. Tímto bych chtěl fanoušky pozvat  v sobotu od 17.00h na tribunu, aby přišli hráče povzbudit.“

Trenér HC Mariánské Lázně:

Dlouho očekávané derby dvou rivalů přineslo dobrou úroveň hokeje. Domácí tým se ujal vedení brankou kapitána Ota Mrkvana, a tím utkání dostalo požadovaný náboj. Domácí hráči dobře napadali soupeře v jeho obranném pásmě a prakticky mu moc toho nedovolili.

Zlom utkání nastal po velice nepřesném výroku hlavního rozhodčího, kde z protiútoku jsme dostali zlomový gól. Vyrovnat se už nepodařilo. Taktický hrající soupeř nám už moc šancí nedovolil.  Náš tým nasadil do hry všechny dostupné hráče i velice nadějné mladíky. Bereme to jako přípravu na play-off. Dnes nenastoupilo pět našich opor. Věřím, že se s týmem Chebu potkáme v březnu a dokážeme, že s vlastními odchovanci jsme lepší tým. Kaňkou utkání bylo nevhodné chování hráče Stadionu Jagra, který inzultoval rozhodčího. Na utkání byla i velice slušná návštěva. Utkání pozorně sledoval i starosta M.L. p. Martin Kalina.

Další utkání nás čeká doma na chebském ledě již tuto sobotu 19.1. od 17.hod s Nejdkem. Tak přijďte podpořit svůj tým a pořádně zafandit! Těšíme se na vás.

Adelle