Cizinci pracovali na černo. Teď jim hrozí vyhoštění

Pět cizinců, kteří pracovali bez povolení, objevili pracovníci cizinecké policie v jedné z mariánskolázeňských výroben. Teď je čeká vyhoštění na šest měsíců.

Ve středu dne 9. ledna 2019 prováděla kontrolní skupina policistů z odboru cizinecké policie ve spolupráci s oblastním inspektorátem práce pro Karlovarský a Plzeňský kraj součinnostní bezpečnostně kontrolní akci pod názvem „DOKLAD“. Kontrolní činnost byla zaměřené na cizineckou problematiku a zaměstnanost cizinců. 

„Během akce bylo ve výrobně v Mariánských Lázních kontrolováno i pět cizinců ve věku od 24 do 32 let,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Pracovníci u sebe neměli a ani nepředložili povolení k zaměstnání, zaměstnaneckou kartu, kartu vnitropodnikově převedeného zaměstnance, ani modrou kartu pro místně příslušný Úřad práce. Všichni cizinci byli zajištěni a převezeni na policejní služebnu do Sokolova. Policisté s nimi zahájili správní řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie,“ doplnila. 

Výsledkem je vyhoštění na půl roku. Po tuto dobu jim nelze umožnit vstup na území členských států Evropské unie. Obdobné kontrolní akce budou v budoucnu pokračovat.