Muži hrozí až deset let za loupež

Až na deset let může jít do vězení jednadvacetiletý muž, který měl po patnáctiletém chlapci vymáhat drogu. Když se potkali znovu, chlapec šel se svým kamarádem. Tentokrát si agresor vynutil vydání peněz.

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

„V sobotu dne 5. ledna měl jednadvacetiletý muž ve večerních hodinách potkat v ulicích Chebu teprve patnáctiletého mladíka,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Tomu měl začít vyhrožovat a požadovat po něm drogu, kterou měl u sebe. „Mladík mu měl ze strachu o svůj život po chvíli drogu vydat a následně z místa odejít,“ sdělil.

O pár minut později se měli oba potkat znovu. „To už ale byl s patnáctiletým mladíkem jeho sedmnáctiletý kamarád. I přesto jim začal jednadvacetiletý muž vyhrožovat a chtít po nich peníze, které mají u sebe. Dvojice kamarádů, která se bála o své zdraví, nakonec muži finanční prostředky vydala a místo opustila,“ upřesnil mluvčí.

Policisté jednadvacetiletého muže druhý den, tedy v neděli 6. ledna, zadrželi. Po provedených úkonech podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, který jej akceptoval.