Chebské muzeum bude celý rok zavřené. Důvodem je rekonstrukce

Po celý rok 2019 bude chebské muzeum zavřené. Důvodem je rekonstrukce. Vylepšovat se bude od pondělí 7. ledna elektroinstalace, vytápění, osvětlení, ale také vybudování kompletní datové sítě. Cílem je také vytvoření nové stálé expozice Muzea Cheb.

Dovršením celého investičního záměru bude instalace moderního expozičního osvětlení, které respektuje požadavek plné variability při nejnižších možných provozních nákladech. Na nové elektroinstalace navazuje projekt „Světelné koncepce expozice Muzea Cheb”. V jeho rámci bude probíhat výměna stávajícího, nevyhovujícího osvětlení za nový systém úsporného, moderního LED osvětlení. Náklady budou plně hrazeny z rozpočtu Karlovarského kraje.

Postupné technické zhodnocení budov muzea vede k hlavnímu cíli, a to k vytvoření nové stálé expozice Muzea Cheb. V průběhu rekonstrukčních prací bude vytvořena nová koncepce budoucí muzejní expozice na základě architektonického projektu. Ten bude řešit návrh technického, výtvarného a grafického ztvárnění nové expozice. Naváže na ideový záměr a libreto, zpracované pracovníky odborného oddělení Muzea Cheb. Technické řešení bude zahrnovat nutné stavební zásahy do budovy expozice, implementace moderních technologických prvků, nutné restaurátorské zásahy a repasi hodnotných stavebně technických prvků a sbírkových předmětů. Výtvarné řešení expozice bude soustředěno na sjednocení pojící linky expozičních prostor a návrh moderního, současného způsobu výstavnictví. Na základě grafického návrhu architekta bude sjednocena prezentace muzea směrem k veřejnosti formou jednotné grafiky a výstupů. Zvláštní pozornost bude věnována dětskému návštěvníkovi, jemuž bude hravou a zábavnou formou zprostředkována historie regionu.

Tato organizačně i ekonomicky náročná akce je spolufinancována za podpory města Cheb.