Převzal auto do opravy, ale jezdil s ním, i když měl zákaz. Když ujížděl před policisty, naboural další auta

Opravářem za všechny peníze se ukázal pětačtyřicetiletý muž. Dostal do opravy auto, ale místo toho se s ním proháněl Aší, i když měl zákaz řízení. Odvahu mu možná dodaly drogy, které mu kolovaly krví. Aby toho nebylo málo, když ujížděl před policisty, ještě naboural dvě auta. Za to si v případě odsouzení může ve vězení odsedět až tři roky.

„Na konci srpna minulého roku měl pětačtyřicetiletý muž řídit v Aši osobní auto,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.To navíc nebylo jeho. Svěřit mu ho měl pětapadesátiletý muž s tím, že ho potřebuje opravit. „Pětačtyřicetiletý muž se ale s automobilem vydal v ranních hodinách do ulic města, a to i přesto, že měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel. V ulici Okružní chtěla policejní hlídka automobil zastavit, ale řidič na výzvu nereagoval a začal ujíždět. Při tom navíc způsobil na křižovatce v Aši dopravní nehodu, při které poničil vozidlo značky Volkswagen. Ani to ho ale ve zběsilé jízdě nezastavilo. Pětačtyřicetiletý muž pokračoval se svěřeným automobilem směrem na obec Kamenná, kde se střetl s policejním vozidlem a způsobil tak další dopravní nehodu. Následně byl muž po použití donucovacích prostředků zadržen a převezen na obvodní oddělení, kde policisté ještě zjistili, že byl navíc pod vlivem návykových látek,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Chebští kriminalisté následně zahájili trestní stíhání a pětačtyřicetiletého muže obvinili ze tří přečinů. Za své jednání byl obviněn z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.