Zloděj, který rozdával kradené zboží, se znovu vydal na výpravu. Lupu si dlouho neužil

Zloděj, který v minulých dnech kradl ve škole cukrovinky, v pekárně rolády a na vánočních trzích šperky, se znovu vypravil na lup. Tentokrát si vybral úřad, kde sebral stravenky. Dlouho se z nich neradoval. U vchodu ho zadrželi policisté. Pokud muže soud uzná vinným, může si odsedět až dva roky za mřížemi.

Třiatřicetiletý muž z Chebu měl na začátku prosince letošního roku vniknout do školní kantýny, odkud měl odcizit několik desítek sušenek a žvýkaček (psali jsme zde). O několik dní později se vkradl do pekárny a odnesl si několik italských rolád a staročeský koláč. Na vánočních trzích pak sebral šperky a některé rozdal kolemjdoucím, zbytek hodil ochrance do auta.

Policisté zadrželi muže den před Vánoci znovu, kdy měl v dopoledních hodinách vniknout do budovy správního úřadu v Chebu. „Tentokrát se ale nezaměřil na sladkosti,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.Po vniknutí do budovy měl poničit kabeláž poplašného zařízení a následně se dostat do jedné z kanceláří. Z té měl odcizit 26 kusů stravenek, které ležely na psacím stole. Poté chtěl budovu opustit, ale to se mu už nepodařilo, protože u vstupních dveří už čekala policejní hlídka, která ho okamžitě zadržela. Muž odcizené stravenky policistům vydal a ti je vrátili majitelce,“ upřesnil.

Po provedených úkonech sdělili chebští policisté třiatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu krádež.