Poslední den roku oslaví nejen skalní sportovci Silvestrovským během

Někdo si užívá poslední den roku při sledování televize, lenošením a někdo ho oslaví pohybem. Právě ti posledně jmenovaní se sejdou na chebském Silvestrovském běhu, který se už stal tradicí. Akci, která se uskuteční v pondělí 31. prosince od deváté hodiny ranní, si mohou vychutnat vedle běžců také koloběžkáři, cyklisté i pěší. Trasa povede od chebské sportovní haly k Maria Loreto a zpět, to znamená dvakrát sedm kilometrů. Pro ty, kteří chtějí absolvovat jen první část, bude připraven odvoz.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4009844

O tom, co vše je pro zájemce přichystáno, jaké novinky na účastníky čekají, si Živé Chebsko povídalo s jedním z pořadatelů Michalem Ouřadou.

Po kolikáté se akce uskuteční?

Happeningová akce Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz se v Chebu uskuteční již posedmé.

Zavzpomínal byste na začátky?

Vzpomínám na ně každý rok při přípravách akce. U zrodu stálo jediné přání, poznat běžce z okolí Chebu a vytvořit běžeckou komunitu. V roce 2012, kdy nás poprvé běželo pět, jsem vůbec nepředpokládal, že z akce bude taková masovka, na kterou se sjíždějí lidé z celé České republiky i zahraničí. 

Kolik lidí se o tolik sportumilovných účastníků stará?

Tady u té otázky musím také zavzpomínat s úsměvem. Nad tím, jak o prvním ročníku stačil jeden dobrovolník a malý hrnec čaje. Dneska se o akci starají zhruba tři desítky lidí a pro komfort běžců si pronajímáme celou městskou halu.

Jaké budou letos novinky?

Letošní ročník nám hodně komplikují některé úpravy na trase, po které běháme, a také rekonstrukce městské sportovní haly Hvězda. Uzavřená lávka v Dyleňské ulici se zapříčinila o mírnou změnu v trase a běžci se tak za doprovodu městské policie budou muset dostat přes trať kolem 5. základní školy a ulicí Osvobození.

Z jakých oblastí jsou účastníci přihlášeni?

Na startu se samozřejmě objeví lidé především z našeho regionu, ale ani letos nebudou chybět účastníci z různých koutů České republiky a i zahraničí. Na startovní listině jsou například běžci ze sousedního Německa a dokonce i jeden běžec z Chorvatska.

Kde se mohou registrovat?

Běžci se mohou výhodně registrovat prostřednictvím stránky www.silvestrovskybehcheb.cz nebo přímo na místě v den závodu.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4009844

Jaká bude letos trať – jak dlouhá bude?

Jak už jsem uvedl výše, s tratí je letos obrovský problém z důvodu velký úprav cest, po kterých každý rok běháme. Ještě teď jednáme o přesné podobě trati. Nabízí se několik variant, ale rádi bychom udrželi délku trati i bezpečí běžců. Přesnou podobu trati prozradíme již brzy a určitě nepůjde o zásadní změny oproti tradiční podobě.

Pro koho je akce určená?

Akce je určena pro širokou věřenost. Nejedná se o závod a na akci se mohou kromě běžců přihlásit i turisté, cyklisté či koloběžkáři.

Kolik stojí přihlášení?

Ve výhodné registraci na internetu je startovné ve výši 120 korun, na místě pak 170 korun. Děti do 15 let mají registraci za 50 korun a mohou se registrovat pouze na místě v doprovodu rodičů nebo trenéra. Turisté se mohou registrovat také pouze na místě.

Čas: Start v 10:30 (Registrace na místě od 9: 00 do 10:15)

Časový harmonogram:

10:05 Slavnostní zahájení

10:25 Otevření startovního koridoru

10:30 Start

11:45 Tombola

Startovní balíček obsahuje :

Silvestrovská čepice ( pro prvních 450 )

Bohaté občerstvení na trati i v cíli

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4009844