Kradl cestujícím kufry. Z prodejny si pak bez placení odnesl kávovar a cizí skútr rozebral na náhradní díly

Postrachem cestujících se stal dvaatřicetiletý muž, který kradl cestujícím kufry ze zavazadlového prostoru autobusů. Jeho působištěm bylo autobusové nádraží v Karlových Varech, ale také v Chebu. Celkem tak způsobil svým jednáním škodu přes 80 tisíc korun. Za krádež mu tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý pobyt ve vězení.

Karlovarští kriminalisté již zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež.

Na konci ledna letošního roku měl na autobusovém nástupišti v Karlových Varech odcizit ze zavazadlového prostoru autobusu kufr. V něm se nacházely různé věci a šperky v celkové hodnotě necelých 16 tisíc korun.

„V červnu měl odcizit v Karlových Varech nezajištěný motocykl skútr, který měl rozebrat na náhradní díly, čímž způsobil majiteli škodu přes 13 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

V červenci měl opět na nástupišti autobusů v Karlových Varech odcizit ze zavazadlového prostoru další kufr. „V tomto případě způsobil majitelce škodu za více než 12 tisíc korun. O měsíc později se znovu vrátil na autobusové nástupiště a stejným způsobem odcizil další kufr i s věcmi v hodnotě necelé 3 tisíce korun. V září se měl přesunout na autobusové nádraží do Chebu, kde odcizil ze zavazadlového prostoru autobusu kufr, ve kterém měl majitel počítač a osobní věci. Jemu způsobil škodu necelých 18 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí.

V září měl v Karlových Varech vniknout do kanceláře předprodeje jízdenek a z té odcizit počítač. Ten byl však nefunkční, ale i přesto způsobil škodu kolem 1 tisíce korun.

„V posledním případě měl na konci září přijít do obchodního domu v Karlových Varech, kde z oddělení elektra odcizil vystavený kávovar v hodnotě necelých 19 tisíc korun,“ doplnila Zuzana Týřová. Ten pronesl z prodejní plochy a poté ho prodal neznámému muži za pár set korun.