Předvánoční zápas udržel domácí v čele tabulky

V sobotu 22.prosince sehráli chebští hokejisté poslední zápas letošní části sezóny s béčkem HC Baník Sokolov. Výhrou 1:4 si zajistili vedení až do příštího roku.

Více fotografií ze zápasu zde: https://www.zonerama.com/Adelle/Album/4968697

Utkání probíhalo v rychlém tempu a stejně útočně jako předešlý zápas s Baníkem. První třetina se obešla bez gólu, ty začaly padat až ve druhé třetině, kdy se ve 29. minutě trefil Jager. O necelých deset minut později se otřásla i brána Chebu a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.  V poslední třetině se hned dvakrát prosadil obránce Truhlář a jako poslední zakončil střelou Račanský. Domácí stačili jen snížit jedním gólem, ale nakonec se přeci jen radovali hosté. Velký palec nahoru patří hlavně brankáři HC STADION CHEB Marku Pokutovi, který předvedl opravdu skvělý výkon a svůj tým mnohokrát podržel. Díky tomuto zápasu zůstávají chebští až do příštího roku v čele tabulky. Trenéři obou mužstev nám poskytli vyjádření k zápasu:

Více fotografií ze zápasu zde: https://www.zonerama.com/Adelle/Album/4968697

Trenér HC STADION CHEB:

“Do utkání jsme nastoupili v okleštěné sestavě v útoku a tomu jsme podřídili taktiku. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany a počkat si na šanci ke skórování. To jsme poctivě dodržovali po celé utkání a dle mého názoru jsme si 3 body za výkon v tomto utkaní zasloužili. Stínem je náš velký počet vyloučených a to hlavně na útočné polovině hřiště a na tom musíme do dalších bojů zapracovat.”

Trenér HC Baník Sokolov B:

“Zápas byl stejně jako předešlé utkání velmi ostrý z obou stran. Přes sto diváků mohlo sledovat plno šancí obou týmů, ale zároveň viděli skvěle chytat oba brankáře. Chebským klukům se nakonec podařilo překonat třikrát našeho gólmana a poté ještě trefili prázdnou klec. Toto předvánoční derby tedy ovládl Cheb 4:1.”

HC BANÍK SOKOLOV B              1:4              HC STADION CHEB

                                            (0:0,1:1,0:3)

Branky:

29. Jäger
42. Truhlář
54. Truhlář
59. Račanský

Sestava Chebu:

Brankáři:  Pokuta

Obránci:   Truhlář, Gabriel, Beer, Vápeník, Kala jun., Kala sen., Strýček

Útočníci:  Jäger, Novotný, Račanský, Musil, Krutina, Strecker ml., Hlavatý, Sus, Strecker st.

Sestava Sokolova:

Brankáři:   Frček

Obránci:   Veverka, Bodnár, Pastier, Kellner, Koco, Navrátil

Útočníci:   Janata, Říha, Juránek, Salajka, Kürfust, Prachař, Hadáček, Hudák, Petrov

Další zápas sehrají chebští hokejisté 5. ledna doma s Třemošnou. Zápas začne v 17 hodin.

Text a foto: Adelle