Služební pes Garrit byl opět úspěšný

Další úspěch za sebou má policejní služební pes Garrit se svým psovodem. V pátek 14. prosince krátce po půlnoci je vyslal operačním důstojník do Aše. Zde měla být v ulici Příkrá krátce před půlnocí okradena žena. Neznámý pachatel jí měl strhnout kabelku z ramene a utéct s ní pryč. V kabelce se měl nacházet mobilní telefon, pouzdro s dioptrickými brýlemi, peněženka s finanční hotovostí a osobními doklady a další věci.

Po zjištění prvotních informací psovod se služebním psem propátrávali místo činu a jeho okolí. Poblíž lesoparku Garrit označil odhozený předmět, kdy se jednalo o odcizené pouzdro s dioptrickými brýlemi. Následně pokračovali dál po panelové cestě lesoparkem a Garrit cca po 50 metrech označil další předmět, a to odhozenou kabelku. O dalších 20 metrů dál označil i odcizenou peněženku. Následně všechny tři místa nálezu zajistil a  ohledal policejní technik.

Další úspěchy Garrita a jeho policejního psovoda, o kterých jsme v poslední době informovali, naleznete v následujících odkazech:

https://www.policie.cz/clanek/dalsi-uspechy-sluzebnich-psu.aspx

https://www.policie.cz/clanek/uspechy-policejnich-psu.aspx

Práce policejních psovodů a jejich čtyřnohých parťáků je velmi záslužná. Za jejich úspěchy se skrývají nekonečné hodiny práce a výcviku.