Nenastoupil do vězení, ale v Aši se proháněl v autě

Když ašská policejní hlídka zastavila řidiče v osobním autě, nestačila se divit. Muž měl zákaz řízení a v srpnu už měl být ve vězení. Za to si již naplánovaný pobyt za mřížemi může až o dva roky prodloužit.

Na konci listopadu ve večerních hodinách řídil sedmatřicetiletý muž osobní vozidlo ve směru od hraničního přechodu do Aše. „V ulici Okružní byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Vozidlo řídil i přesto, že si byl vědom toho, že mu byl soudem uložen nepodmíněný trest odnětí svobody a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech osobních vozidel. V měsíci srpnu měl nastoupit do věznice, ale v dané lhůtě bez závažného důvodu k výkonu trestu nenastoupil, čímž tedy mařil výkon rozhodnutí soudu. Policisté muže omezili na osobní svobodě a poté byl eskortován do věznice,“ upřesnila.

Chebští kriminalisté nyní muže obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.