Chebský vánoční dvorek v Libušině ulici o víkendu ožije

Snad jediný chebský dvorek bude o tomto týdnu opravdu vánoční. Je to dvorek v traktu budov Bratrské jednoty baptistů v Libušině ulici č. 4. Vánoční dvorek svým názvem může odkazovat na proslulé červnové Chebské dvorky, ale svým obsahem je úplně jiný, ryze adventní a vánoční. Pro všechny, kteří jsou už unaveni masovými a komerčními adventními akcemi, nabízí Vánoční dvorek o nastávajícím víkendu komornější a pokojnější adventní setkání a aktivity.

V sobotu 15. prosince se na Vánočním dvorku uskuteční Adventní koncert vokální skupiny CREDO. Skupina zazpívá známé i méně známé vánoční písně. U rozsvíceného vánočního stromu si tak budeme moci poslechnout vánoční tradicionály, spirituály a společně si zazpívat i koledy. Koncert začíná v 16 hodin a vstupné se nevybírá.

Druhý den v neděli 16. prosince proběhne na Vánočním dvorku i v přilehlých budovách akce pro rodiny s dětmi s vánočním názvem To světlo svítí a tma je nepohltila… a s bohatým programem společných aktivit. Pro děti i dospělé bude k dispozici dílna, kde si budou moci vlastnoručně vyrobit vánoční dekorace, společný vánoční řetěz, zdobení vánočního stromku, interaktivní vánoční vyprávění a také společné zpívání koled. Setkání začíná v 15 hodin, vánoční interaktivní  vyprávění v 16 hodin. Všechny aktivity jsou přístupné zdarma.

Víkendový Vánoční dvorek nabídne svým návštěvníkům sváteční inspirací a příležitost, prožít tyto předvánoční adventní dny jinak, svátečně, aktivně a kreativně.

Štěpán Křivánek