Na zámku Kynžvart přichystali speciální vánoční prohlídky i koncerty

Speciální prohlídky v kostýmech i koncert souboru Rozmarýnek přichystali na zámku Kynžvart.  Hlavně děti se mohou těšit i na loutkové divadlo. Akci naplánovali organizátoři na sobotu 8. a neděli 9. prosince.

Vánoční kostýmované prohlídky zámku

 Jaké to je, dostat k Vánocům zámek? Své o tom věděl rakouský kancléř Klemens Václav Metternich. Návštěvníci se spolu s ním vrátí o 200 let zpět a oslaví druhý adventní víkend s jeho rodinou přímo na zámku Kynžvart. Budou mít jedinečnou možnost nahlédnout do vánočně vyzdobených salónů, pobavit se a vychutnat si atmosféru šlechtických Vánoc. Na své si přijdou i děti: Metternichovy ratolesti u stromečku zahrají originální loutkové divadlo.

Kostýmovanými, hranými prohlídkami bude v sobotu 8. prosince provázet divadelní skupina ELEMENTS.  Prohlídky budou probíhat každou hodinu od 13 do 16 hodin.

Vstupné: 120 Kč, snížené 80 Kč, děti do 6 – let zdarma

 Adventní koncert folklórního souboru Rozmarýnek

 V sobotu 8. prosince od 18 hodin se zájemci mohou těšit i na adventní koncert. V kapli sv. Antonína z Padovy na státním zámku Kynžvart vystoupí folklórní soubor Rozmarýnek ze Základní umělecké školy Fryderyka Chopina v Mariánských Lázních pod vedením koncertního mistra Slavomíra Országha.

Vstupné: 40 korun –  děti do 6 – let zdarma

 Adventní koncert ZŠ a MŠ Kynžvart a Úšovice

 V neděli 9. prosince v 18 hodin zazpívá opět v kapli státního zámku Kynžvart dětský pěvecký sbor ze ZŠ a MŠ Kynžvart a Úšovice.  Zazní vánoční koledy a kaple bude vyzdobena velkým vánočním stromečkem.

Vstupné: 30 korun, děti do 6 – let zdarma