V Hřebenech se to hemžilo čerty

Desítky čertů, Mikulášové a andělé byli o víkendu k vidění v Hřebenech na Sokolovsku. Konal se tu 24. ročník Mikulášské jízdy. Akci si nenechaly ujít přibližně tři tisícovky lidí. Mnozí přijeli speciálním parním vlakem, který táhla historická lokomotiva Všudybylka.

V Hřebenech se to hemžilo čertyVíce fotografií u akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4898833

Během cesty ze Sokolova na děti čekali čerti a Mikulášové přímo ve vozech speciálního vlaku. S dalšími se potkali přímo na nádraží v Hřebenech, patřící obci Josefov. V podzemí nádražní budovy čekalo na odvážné malé peklo s expozicí strašidel, obrázků či kouzelných soutěží. „Akci připravujeme několik týdnů, nejintenzivněji se přípravě věnujeme zhruba dva měsíce před jejím zahájením,“ sdělila jedna z organizátorek Táňa Volková. „Program je velmi časově náročný, museli jsme připravit peklo, museli jsme se namalovat, nachystat oblečení, rekvizity a občerstvení pro přijíždějící hosty,“ poznamenala organizátorka. Každý z účastníků obdržel v ceně jízdenky i balíček sladkostí, kterými každého na konci cesty obdaroval Mikuláš. Spolu se vstupenkou také získávají účastníci další výhody, jako je malé občerstvení či účast na veškeré kulturní produkci.

V Hřebenech se to hemžilo čertyVíce fotografií u akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4898833

Pohádkové bytosti čekaly na návštěvníky také na Hartenbergu i na Pohádkovém dvoře. Tentokrát si ti, kteří přijeli vlakem, protáhli cestu o něco víc. Kvůli počasí se nedalo jít přímou cestou, lesem do kopce k hradu. Ani to ale návštěvníky neodradilo. Trocha té námahy stála za to. Na hradě byl připraven celodenní program plný pohádek v podání Divadla Kahánek z Habartova, Divadla z Bedny a Kouzelného Peta. Nechyběly ani rytířské souboje a spousta hudby.

Všechny masky byly tak dobře udělané, že se některé děti začaly bát. „Na začátku jsem se trochu bála, ale pak už to bylo dobrý,“ řekla šestiletá Kristýnka.