Policisté pátrají po muži, který chtěl vykrást dům

Překvapení čekalo na ženu v Dolním Rychnově, která přistihla zloděje na balkoně svého domu. Drzý lapka se ještě na majitelku nemovitosti obořil s tím, jak je možné, že je doma, když ji chce právě vykrást. Nejen, že pohotová majitelka zavolala policisty, ale ještě si stačila zapamatovat tvář vetřelce. Pokud by někdo muže na portrétu poznal, měl by volat na linku 158 nebo se obrátit na policejní služebnu.zloděj Sokolov web

„Sokolovští policisté prošetřují přečin porušování domovní svobody, kterého se měl dopustit dosud neznámý pachatel v pátek 9. listopadu v době od 14:10 hodin do 14:15 hodin v Dolním Rychnově v ulici Husova,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Zde měl poškodit oplocení pozemku a následně vniknout na pozemek rodinného domu. Poté se dostat až na vyvýšený balkon, kde byl však vyrušen majitelkou. Ta se jej zeptala, co tam dělá, a on na to zareagoval tak, že ona tam nemá co dělat, že je jde vykrást. Majitelka mu sdělila, že zavolá policii, a tak z místa utekl,“ upřesnila.

K popisu podezřelého muže žena uvedla, že byl ve věku 20 až 30 let, 170 až 175 cm vysoké štíhlé postavy, měl propadlé tváře a menší zapadlé oči. Na sobě měl tmavošedou mikinu s kapucí, černé montérkové kalhoty s oranžovým prošitím a pracovní boty tzv. farmářky, oranžové až žluté barvy. Na hlavě měl kšiltovku béžové barvy. Mluvil česky bez přízvuku a bylo vidět, že mu chybí několik horních zubů.

„Majitelka domu byla tímto jednáním poškozena na právech k užívání nemovitosti a dále došlo k poškození pletiva oplocení jejího domu. V případě dopadení a prokázání viny může být podezřelý muž u soudu potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta,“ doplnila mluvčí.