Pro pervitin si k němu jezdili z celého Chebska

Až deset let si může posedět za mřížemi sedmačtyřicetiletý muž z Aše, který zásoboval pervitinem narkomany z Chebska. Svého jednání se muž dopustil i přesto, že byl na začátku minulého roku za stejný trestný čin již Okresním soudem v Chebu odsouzen.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látky a s jedy.

„Ten měl od prvního čtvrtletí minulého roku do listopadu letošního roku prodávat drogu pervitin,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Drogu měl obviněný muž obstarávat od jiných osob, případně si ji měl ve svém bydlišti v Aši vyrábět a poté ji dále prodávat. V různém množství měl drogu prodávat pravidelně minimálně devíti lidem, kteří k němu jezdili z celého Chebska. Při zadržení policisty měl sedmačtyřicetiletý muž ve svém bydlišti téměř 9 gramů pervitinu a několik desítek tisíc korun. Tyto věci policisté zajistili,“ doplnil mluvčí.

Kriminalisté podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Policisté poté muže eskortovali přímo do věznice.