Muzeum připravilo adventní jarmark

Sobota před prvním adventem patří každoročně v Muzeu Cheb oblíbenému jarmarku, který si ani letos nenechaly ujít stovky lidí. K mání byly perníky, vánoční cukroví a mnoho dalších dobrot. Zájemci mohli ochutnat i štrúdl, který přímo na místě pekli samotní muzejníci.

Muzeum připravilo adventní jarmarkVíce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4898731

Adventní jarmark se stal opět inspirací ke koupi mikulášských a vánočních drobností, nechyběly ani nápady na adventní a vánoční výzdobu. Návštěvníci si mohli vybírat ze široké nabídky rukodělných výrobků – háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob, interiérových drobností, ale i hraček a zajímavých šperků. Nachystáno bylo také tradiční i méně běžné vánoční cukroví.

Pro děti tu byly připraveny Adventní hrátky s knihovnou, představilo se také nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ACRP Cheb POHODA a nezisková organizace Dětský úsvit z.s. Cheb. Rušno bylo po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožila nejen dětským zpíváním a recitací.

„Akce v muzeu jsou každý rok velmi vydařená, chodím sem už několik let a pokaždé si to tu velmi užívám,“ sdělila návštěvnice Marie z Chebu.

Muzeum připravilo adventní jarmarkVíce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4898731

V dopolední části programu se představily děti z pěveckého kroužku 6. ZŠ v Chebu se svým Zimním zpíváním, ani letos nemohly chybět pěvecké soubory Sedmikrásky a Kopretiny a vystoupení dětí z literárně dramatického oddělení chebské Lidušky.

Odpoledne mohli návštěvníci spatřit pěvecký soubor Koťata z 5. ZŠ v Chebu. Herci Divadla Kapsa z Andělské Hory pak sehráli pro malé i velké divadelní představení s názvem Putování za vánoční hvězdou.

VID