Nechtěla ho pustit do bytu, tak k ní vyšplhal po hromosvodu

Až na tři roky může jít do vězení pětatřicetiletý muž, který vlezl do bytu ke své bývalé přítelkyni – po hromosvodu. Za to si již od chebských policistů vyslechl podezření ze spáchání porušování domovní svobody.

„Muž měl v úterý 27. listopadu navštívit svou bývalou přítelkyni v Chebu, kde společně s ní byla v jejím bytě ještě dvaačtyřicetiletá žena,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Všichni v bytě měli popíjet alkohol. Po několika hodinách se měl muž začít hádat s dvaačtyřicetiletou ženou a následně byt na přání jeho majitelky opustit.  Před domem si měl muž ale uvědomit, že v noční hodinu už nemá kam jít a pokoušel se do bytu znovu dostat. Vzhledem k tomu, že majitelka bytu nereagovala na zvonění ani bouchání na dveře, tak měl muž dům nakonec opustit. Do bytu se ale chtěl dostat nejspíše za každou cenu, a proto měl nakonec do prvního patra vyšplhat po hromosvodu. Majitelka, která už byla v té době v bytě sama, měla slyšet nějaké zvuky, a proto se šla na balkón podívat. Z obývacího pokoje uviděla na balkóně stojícího muže a okamžitě věděla, že se jedná o jejího bývalého přítele, kterého do bytu před několika minutami nepustila,“ upřesnil.

Žena se měla následně schovat a zamknout v jiném pokoji. Obviněný měl poté poničit balkónové dveře a vstoupit do bytu. Přitom se ale pořezal na ruce. Žena tedy přivolala záchrannou službu, se kterou dorazila i policejní hlídka. Po ošetření byl pětatřicetiletý muž zadržen a převezen na obvodní oddělení.

Svým jednáním způsobil pětatřicetiletý muž škodu téměř 1 200 korun.