Ledovka! Záchranáři vyjíždějí k vážným nehodám

Po celém kraji trápí ledovka nejen motoristy. Namrzlé jsou také chodníky.  Do dnešní (30.11.) osmé hodiny ranní se staly v Karlovarském kraji desítky nehod a nesjízdné jsou i některé komunikace. Výstraha meteorologů platí až do soboty osmé hodiny ranní.Nehoda ledovka hasiči listopad

Foto i video: HZS Karlovarského kraje

Pět vážných dopravních nehod najednou řešili a řeší hasiči a ostatní záchranné složky na silnicích v kraji. Zasahují u dopravní nehody nákladního auta u Šabiny, nehody osobního auta v Loučkách, Kraslicích, u Staré Vody, nehody dvou aut nedaleko Kynšperka,  a aktuálně u nehody pěti osobních aut na silnici D6 u Kynšperka nad Ohří. Příčina všech nehod je stejná – zledovatělý povrch na silnicích téměř celého území kraje.nehoda ledovka hasiči listopad 1

„Záchranáři tak důrazně apelují na řidiče, aby na zledovatělých vozovkách jezdili s maximální opatrností,“ uvedl mluvčí HZS Karlovarského kraje. „V ideálním případě, aby v dopoledních hodinách, pokud to není nutné, vůbec na silnice nevyjížděli. Pokud již musí vyjet, tak záchranáři žádají o ohleduplnost pro jejich techniku během jízdy k zásahům. Záchranáři rovněž upozorňují na povinnost vytvářet uličku pro průjezd záchranářské techniky v případě, že se motoristé dostanou do kolony. Právě neohleduplnost řidičů v dnešních ranních hodinách velmi výrazně komplikovala dojezd záchranných složek na místa dopravních nehod,“ upřesnil.

AKTUALIZACE 13:00 hodin

Dálnice D6 bude v úseku Sokolov Cheb opět uzavřena po dobu vyproštění nákladního automobilu po dopravní nehodě. Objízdná trasa je vedena po silnici číslo 606 od Březové na 146 km a nájezd zpět na dálnici D6 na 149 km.

AKTUALIZACE 12:00 hodin

Kolony po hromadné dopravní nehodě na dálnici D6 se začínají rozjíždět a dálnice začíná být opět průjezdná. Stoupl počet dopravních nehod, od ranních hodin policisté řeší více než pět desítek dopravních nehod na území celého Karlovarského kraje.

„Od dnešních ranních hodin déšť a námraza na komunikacích silně komplikují jízdu řidičům v celém Karlovarském kraji,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Jen k 10. hodině řešili policisté na celém území kraje více jak tři desítky dopravních nehod. Naštěstí se tyto nehody obešly bez vážnějších zranění,“ upřesnila.

Nejhorší situace je na Chebsku a na dálnici D6. Krátce po sedmé hodině ranní zablokoval silnici směrem na hraniční přechod Svatý Kříž kamion. Provoz byl obnoven po 10. hodině. Na dálnici D6 došlo krátce před půl devátou na 154 km u Kamenného Dvora směrem na Cheb k hromadné dopravní nehodě 5 osobních vozidel. Tato nehoda značně zkomplikovala provoz na dálnici D6. Začaly se tvořit dlouhé kolony a silnice je zcela uzavřena.

Aktuální situace v Kraslicich. Pozor na náledí!!

Zveřejnil(a) HZS Karlovarského kraje, www.hzs-kvk.cz dne Čtvrtek 29. listopadu 2018