Těhotnou přítelkyni oloupil a tahal po zemi za vlasy

Ošetření v nemocnici musela vyhledat sedmnáctiletá těhotná žena, na které si pravděpodobně vyléval zlost její třicetiletý přítel z Chebu. Agresor teď má co vysvětlovat. Za jeho skutky si může pobýt za mřížemi až deset let.

„V úterý 20. listopadu ve večerních hodinách se měl třicetiletý muž z Chebu po předchozích neshodách setkat se svou těhotnou sedmnáctiletou přítelkyní,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. V bytě jeho sestry ale došlo ke slovní rozepři a žena se rozhodla byt opustit. Muž ale měl přítelkyni v kuchyni chytit za límec kapuce, odstrčit ji na linku a přitom se měla uhodit hlavou o otevřená dvířka od skříňky. Po tomto incidentu měla žena z bytu utéct, ale obviněný ji měl zastavit na schodech a natlačit na zeď. Po chvilce ji měl chytit za vestu a táhnout po schodech dolů, a to z pátého patra do přízemí. Tam ji měl chytit pod krkem a natlačit ji do prostoru stoupaček a sprostě ji urážet. Ženě se následně z panelového domu mělo podařit utéct, ale třicetiletý muž ji doběhl a měl jí začít prohledávat kapsy. Nakonec jí měl vzít mobilní telefon, který měla mít ukrytý ve spodním prádle. Poté měl obviněný ženu několikrát tahat za vlasy, až upadla na zem. Následně muž místo opustil,“ popsal skutek Jakub Kopřiva.

Po tom, co žena vše oznámila na policii, byl muž ještě ve večerních hodinách hlídkou zadržen. Žena musela po incidentu vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

Za uvedené jednání sdělili chebští kriminalisté muži podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví. Kriminalisté také podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, který jej ale neakceptoval a vyšetřování probíhá na svobodě.