Na Františkolázeňské 24hodinovce se vybralo 126 138 korun

Na letošním jubilejním 10. ročníku Františkolázeňské 24hodinovky se vybralo na služby chebského mobilního Hospice Sv. Jiří částka 125 138 korun.  Pořadatelem běžeckého hapenningu, který se uskutečnil v sobotu 17. a neděli 18. listopadu, byla Běžecká škola Miloše Škorpila a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství o. s., Farní charita Cheb s Hospic Sv. Jiří.

Františkolázeňská 24hodinovka je v plném prouduVíce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4824244

Proč se vlastně běhá? Na to odpověděla ředitelka Hospicu Sv. Jiří Alena Votavová: „Nejen proto, že si na této akci mohou účastníci vyzkoušet, kde mají hranice svých sportovních možností, co se týká vzdáleností nebo času, které až dosud považovali za své maximum, ale hlavně proto, že výtěžek ze sbírky, případně ze startovného, bude věnován na dobročinné projekty.“

Bezmála čtyři sta běžců i pěších, dětí i dospělých, místních i těch ze vzdálenějších míst, se vydalo na trasu, jejíž okruh vedený kolem františkolázeňského parku měřil 1126 metrů. Po celých 24 hodin se mohli sportumilovní zapojit do akce, která připomíná výročí sametové revoluce. Účastníci si sami mohli zvolit podle svých schopností a času, jak dlouhou trasu zdolají. O bezchybný chod akce se postaralo 57 dobrovolníků.

„Děkujeme všem, kteří do Františkových Lázní o víkendu zavítali, oslavili 17. listopad a podpořili služby Hospice Sv. Jiří,“ informovala Alena Votavová.

íce fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4824244