Policisté pátrají po osobách z videozáznamu

Policisté žádají veřejnost o spolupráci při ztotožnění osob na videozáznamu. V případě jakýchkoliv informací se prosím obraťte na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnuAš krádež hledání pachatelů

Policisté v Aši prověřují případ krádeže, ke které mělo dojít ve čtvrtek 6. září v době od 11 do 12 hodin v místním obchodním domě. Z prodejního regálu měli dosud neznámí pachatelé vzít a bez zaplacení pronést v taškách přes pokladní zónu 13 kusů balení čistících patron na vodu. „Tímto jednáním měli poškozené společnosti způsobit škodu v celkové výši přesahující částku deset tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Šetřením bylo zjištěno, že ke krádežím stejného zboží podobného počtu mělo také v obchodních domech v Třinci a Českém Těšíně, případně i na dalších jiných místech České republiky.

Policisté nyní žádají širokou veřejnost o spolupráci se ztotožněním neznámých osob ze zajištěného videozáznamu, které by mohli přispět svými informacemi k objasnění případu.

„K popisu muže, který do prodejny vešel společně se ženou, lze uvést, že byl střední postavy, oblečen v tmavých riflích, šedém triku s dlouhým rukávem a tmavé vestě. Měl krátce střižené vlasy a na sobě dioptrické brýle. Do prodejny jej doprovázela žena silnější postavy, vlasy střižené nakrátko po stranách tmavé a nahoře blond. Oblečena byla do tmavých kalhot s bílým vzorem na kolenou, bílým opaskem a tmavého trička s krátkým rukávem a světlým obrázkem na prsou. V ruce měla tmavou kabelku a přes ni pravděpodobně přehozenou světlou bundu,“ upřesnila mluvčí.

Informace policisté uvítají i k muži, který vešel do prodejny přes samoobslužné pokladny. „Můžeme uvést, že byl krátkovlasý, na sobě měl rifle a bundu. Žena, která vešla do prodejny též samostatně, byla silnější postavy, měla dlouhé tmavé vlasy a přes rameno tmavou větší kabelku nebo tašku,“ doplnila Kateřina Krejčí.