Podvodník napálil podvodníky. Za sodu místo drog zaplatili cizinci falešnými bankovkami

Dva cizinci, muž se ženou, přijeli z Německa do Chebu pro drogy. Za koupené zboží zaplatili 550 Euro. Později se divili všichni. Kupující místo drog dostali jednou sodu, kterou mohou použít maximálně pro vyprání bílého prádla. Divit se nestačili ani prodejci.  Cizinci zaplatili falešnými penězi. Za falšování bankovek hrozí dvojici cizinců pobyt za mřížemi od tří do osmi let.

„Dva cizinci muž a žena ve věku 19 a 27 let měli v neděli 28. října přicestovat v odpoledních hodinách do České republiky za účelem opatření drog a pistole,“ uvedla Kateřina Böhmová. „V podvečer se měli nakontaktovat na dva muže, kteří jim přislíbili dodání 20 gramů pervitinu za 550 Euro. Místo drog cizinci obdrželi 20 gramů jedlé krystalické sody a současně za jedlou sodu zaplatili částku 550 EUR v podobě 11 kusů padělků bankovek nominální hodnoty 50 EUR stejné série a stejného sériového čísla,“ informovala.   

Kriminalisté dne 30. října zahájili trestní stíhání obviněného 19letého cizince a 27leté cizinky pro zločin padělání a pozměnění peněz a zároveň podali podnět státnímu zástupci v Chebu k vydání návrhu na vzetí obou cizinců do vazby.

„Na případu spolupracujeme s policisty ze Spolkové republiky Německo, kde bylo zjištěno, že cizinci jsou u nich prověřování pro padělání peněz,“ upřesnila Kateřina Böhmová.