Napřed ohrožoval manželku, pak napadl policistu

Pořádně v ráži byl jednadvacetiletý muž z Mariánskolázeňska. Napřed se pohádal s manželkou, na kterou později vzal nůž. Když ho chtěli policisté umravnit, jednoho z nich napadl. Za to mu hrozí v případě odsouzení až čtyři roky za mřížemi.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže, kterého obvinili z přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu nebezpečné vyhrožování.

„V pozdních nočních hodinách v sobotu 27. října se měl obviněný muž v bytě hádat se svojí osmadvacetiletou manželkou,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Po hádce ji měl povalit na postel a ohrožovat nožem. Žena se ale měla bránit a odkopnout ho od sebe. Poté z pokoje utekla a přivolala policii. Po tom, co policejní hlídka z obvodního oddělení Mariánské Lázně dorazila na místo, tak jednadvacetiletý muž měl policisty neustále vulgárně urážet a jednoho z nich poté fyzicky napadnout. Následně byl muž po použití donucovacích prostředků zadržen a převezen na místní obvodní oddělení k provedení nezbytných úkonů,“ doplnil.