Byla postrachem majitelů bytů. Bydlela, ale nájem neplatila

Za dobrotu na žebrotu, přesně tohle rčení se hodí na sedm majitelů bytů, kteří svoji nemovitost pronajali ženě z Mostecka. Podvodnice se nastěhovala, i když věděla, že nebude mít na nájem. A tak ji pronajímatelé nechtěně sponzorovali. Je velmi pravděpodobné, že se jí teď postará o ubytování stát a to až na dobu pěti let v některém z nápravných zařízení.

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání 30leté ženy z Mostecka, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvod.

„Toho se měla dopustit od března roku 2011 do září roku 2017, a to nejméně v sedmi případech,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Na různých místech v Karlovarském kraji, ale také například v Mostě, měla uzavírat s různými majiteli nájemní smlouvy k bydlení, i když věděla, že nebude schopna řádně platit nájemné. Do bytu se v každém případě nastěhovala, užívala ho, avšak si neplnila závazky vůči majitelům a neplatila nájemné ani služby. Po zjištění dlouhodobého neplacení a uhánění majitelů k zaplacení se přestěhovala jinam. Takto se stěhovala z bytu do bytu a po každé to mělo stejný průběh,“ sdělila.

V jednom případě měla u žádosti příspěvku na bydlení zfalšovat podpis majitelky bytu u nájemní smlouvy, ke které měla dodat stvrzenku potvrzující, že podezřelá žena měla majitelce uhradit tři nájmy v částce kolem 30 tisíc korun. „Majitelka bytu však žádnou takovou stvrzenku podezřelé ženě nevystavila, neboť jí tyto nájmy ani neuhradila. Na základě toho měla žena od úřadu obdržet tři dávky na bydlení kolem částky 23 tisíc korun,“ informovala mluvčí.

V posledním případě, kdy si žena pronajala byt ve Valči, zbyly majiteli oči pro pláč.

 „Z bytu měla odcizit součást vybavení, a to kuchyňskou linku a sporák v hodnotě kolem 9 tisíc korun. Celkem tak měla způsobit škodu kolem 270 tisíc korun,“ upřesnila Zuzana Týřová.