Policisté pátrají po mužích, kteří okradli seniorku

Dva Rumuni okradli v Karlových Varech seniorku. Policistům se podařilo zjistit, že mělo jít o tyto dva muže: Mircea Roman, narozen roku 1964, trvale bytem Rumunsko, a Constantin Roman, narozen roku 1995, trvale bytem Rumunsko. Pohybovat by se měli v osobním vozidle značky Audi stříbrné barvy s německou registrační značkou SZXI 235. Policisté žádají veřejnost, aby v případě jakýchkoliv informací k hledaným mužům volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu a pomohli tak k objasnění případu.hledaný rumun web

„Karlovarští policisté pátrají po dvou mužích, kteří se měli v Karlových Varech dopustit trestné činnosti,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Muži přijeli osobním vozidlem značky Audi stříbrné barvy ve středu 26. 9. 2018 kolem 17:35 hodin v Karlových Varech po ulici T. G. Masaryka k restauraci Becher Platz. Z vozidla oba muži vystoupili a vešli dovnitř restaurace. Starší z mužů měl následně požádat jednoho z hostů restaurace, jímž byla 71letá žena, o rozměnění dvacetikorunové mince na menší drobné. Když poškozená žena držela v ruce svou peněženku, sáhl do ní a ukazoval ženě na mince. V nestřeženém okamžiku jí měl z peněženky odcizit několik papírových bankovek v celkové částce 800,- korun. Poté z místa oba muži odešli pryč. Žena si chybějících bankovek následně všimla, když chtěla zaplatit. Vyběhla za mužem ven, avšak ten už se na místě nenacházel. Celou věc oznámila ostraze restaurace, která zavolala na policii,“ upřesnila mluvčí.

Muž, který komunikoval s poškozenou ženou, mluvil česky s cizím přízvukem. Byl silnější postavy a na sobě měl světle hnědou bundu, světlé kalhoty, svetr světlé barvy, obutý do tmavých bot a na hlavě měl čepici s kšiltem.

Druhý mladší muž byl štíhlé postavy s krátce střiženými vlasy. Na sobě měl tmavou bundu s kapucí, světle modré kalhoty a tmavé boty s bílou podrážkou.

Podle policistů se jedná o tyto dva muže:

Mircea Roman, narozen roku 1964, trvale bytem Rumunsko (více informací zde) a

Constantin Roman, narozen roku 1995, trvale bytem Rumunsko (více informací zde). Pohybovat by se měli v osobním vozidle značky Audi stříbrné barvy s německou registrační značkou SZXI 235.

 Na oba muže již vydalo Okresní státní zastupitelství v Karlových Varech předběžný souhlas se zadržením podezřelých osob. Ve věci je vedeno prověřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Obdobný případ se stal o dva týdny dříve, ve středu 12. 9. 2018 opět v Karlových Varech, tentokrát na ulici Mariánskolázeňská na Libeckého lávce. Kolem 13:40 hodin přišel k 86letému cizinci, který zde byl na výletě se svojí ženou, neznámý muž s ženou. Špatně hovořícím německým jazykem muže žádali o rozměnění mince 2 Euro za 4 mince 50 centů, který jim chtěl vyhovět. Z kapsy měl vyndat peněženku, a když jí rozevřel, snažil se mu muž do peněženky pro drobné sám sáhnout. To mu však bylo zabráněno, přičemž došlo ke krátkému fyzickému kontaktu. V nestřeženém okamžiku mu měl z ruky odcizit jeho zlaté náramkové hodinky a následně z místa odejít pryč. Poškozený cizinec si hodinky ohodnotil na částku kolem 50 tisíc korun.

„Je možné, že v obou případech může figurovat stejná skupina lidí. Žádáme veřejnost, aby v případě jakýchkoliv informací k hledaným mužům volali na linku 158 nebo se obrátili na nejbližší policejní služebnu a pomohli tak k objasnění případů. Zároveň nabádáme občany, aby si na tyto tzv. podvodné finty dávaly pozor a byly velmi obezřetní,“ doplnila mluvčí.