Kolonádou se ponese vůně jablek a štrúdlu

Jablka různých odrůd a chutí, tradiční štrúdly i speciální moučníky budou k vidění a ochutnání na Festivalu jablek na kolonádě v Mariánských Lázních. Na Lázeňském festivalu jablek v neděli 14. října nebude chybět například řemeslný trh, ukázky výpěstků zahrádkářů i hudební vystoupení. Tentokrát přijede zahrát a zazpívat Vladimír Merta & Sean Barry & band.

Více fotografií z loňské akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3818619

Mariánskolázeňskou kolonádu zaplní výstava regionálních odrůd ovoce, lidé budou moci vyzkoušet známé i netypické chutě jablečných moučníků a u stánků nebude nouze o podzimní dobroty.

​ „Historicky zajímavých odrůd jablek a dalšího ovoce v naší zemi ubývá, proto bychom rádi obyvatele z našeho kraje i ostatní návštěvníky seznámili s tím, co se zde původně pěstovalo. Budeme rádi, když se zúčastní soutěže o nejkrásnější jablko z výpěstků zahrádkářů. Děti zase mohou vyhrát drobné ceny, když namalují nejhezčí obrázek ovocného stromu. Nabídneme samozřejmě i hudební vystoupení a slavnostní salvu ostrostřelců,“ uvedl krajský radní Karel Jakobec.

Více fotografií z minulé akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3818619

Program začne v 10 hodin jarmarkem místních výrobců, řemeslníků a regionálních produktů. Chybět nebudou tvůrčí dílny pro děti i dospělé. Akci završí v 16 hodin svým hudebním vystoupením Vladimír Merta & Sean Barry & band. Vstup je zdarma.

Festival pořádá Karlovarský kraj společně s Agenturou ochrany přírody a krajiny –  Správa Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les, s městem Mariánské Lázně, Českým zahrádkářským svazem a s dalšími partnery.