Práce ve Wolkerově ulici pokračují

S údivem v posledních dnech procházeli chebští obyvatelé kolem zpustlého domu ve Wolkerově ulici. Na několika domech se totiž objevily nové konstrukce střech. Rekonstrukce celého komplexu domů i nadále pokračuje. V zadním traktu už zmizely dokonce i nánosy nepořádku a cihel, které sem v minulosti navozili nepřizpůsobiví, kteří tu pobývali. Dům ve Wolkerově ulici patřil přitom v minulosti k jedněm z nejhezčích domů a žili tu především pracovníci tehdejšího závodu Eska. Wolkerova ulice Cheb 2

Všech pět budov koupil nový majitel, který je celé opravuje a chce tam vybudovat malometrážní byty. Domy jsou vybydlené už několik let a dosud uvnitř bydlelo několik bezdomovců.

Celkem v pěti domech vznikne stovka bytů o velikosti 1+kk anebo 1+1, tedy 25 až 37 metrů čtverečních. Celková obytná plocha činí 3 tisíce metrů čtverečních. 

„Během jarních měsíců jsme museli domy vyklidit a pokrýt střechu, aby do objektu nezatékalo. Rekonstrukce pak plynule navazovala ihned po dokončení těchto prací. První se musely udělat podlahy, které v domech úplně chyběly,“ sdělila jednatelka společnosti, která domy opravuje, Michaela Březovská.

A kdy by mohlo být hotovo? Pokud vše půjde bez komplikací, mohla by rekonstrukce skončit ještě v letošním roce. Reálně spíše do poloviny roku 2019.

VID

Wolkerova ulice Cheb 1