Pomezským kostelem zněla hudba mladých talentů

Hudbu v podání mladých talentů si mohli vyslechnout posluchači v pomezském kostele svatého Jakuba Většího. Na koncertu zahráli žáci Základní umělecké školy v Chebu, kteří vyrůstají v obci Pomezí nad Ohří. Věkové rozpětí vystupujících bylo od šesti do dvaceti let.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4660113pomezí koncert mladých talentů 2

Na flétnu se posluchačům představila třináctiletá Réka Šuba, která přednesla skladby: G. B. Fontana Sonátu III, R: Valentina Sonatu g moll a Sinfonii od G. B. Somise. Spolu s učitelkami Ivanou Fejfarovou a Zdeňkou Horskou zahrály Trio – Sonate C dur od G. Ph. Telemanna.  Justýnka Sládková, která se učí hrát rok na španělskou kytaru, zahrála přítomným skladby od autora C. Süssera s názvem V parku a Červánky. Na klavír se posluchačům představila nejmladší umělkyně, šestiletá Nórinka Šuba. Zahrála Penquin rag a zazpívala spolu s učitelkou Ivanou Fejfarovou Ach synku synku. Hudbu od Glena Hansarda a Mark é ty Irglové si vybrala klavíristka Klárka Horňáková. Maruška Kozáková se představila klavírní skladbou od C. Debussyho Petite suite 1. části.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4660113Pomezí koncert mladých talentů 1

Na závěr starosta obce Pomezí nad Ohří odměnil Réku Šubu za reprezentaci obce na celostátní soutěži (více o cenách, které mladá flétnistka získala zde). „Věřím, že ocenění určitě ještě její lásku k hudbě znásobí,“ uvedl starosta obce Pomezí nad Ohří Radek Tlačil. Květinami a sladkostmi byly odměněny všechny vystupující i učitelky Ivana Fejfarová se Zdeňkou Horskou z chebské Základní umělecké školy Jindřich Jindřicha.