Nakupovala na cizí platební kartu

O tom, že krást se nemá, se přesvědčily dvě ženy v Chebu. Našly kabelku, ve které se jim zalíbila platební karta, a začaly nakupovat. Tím si zajistily obvinění a mohou si posedět za mřížemi až dva roky.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město obvinili sedmatřicetiletou ženu, která se měla dopustit přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Zároveň obvinili ze stejného přečinu ve formě spolupachatelství osmnáctiletou ženu.

„Sedmatřicetiletá žena společně se svou dcerou našly v jednom z nákupních center v Chebu dámskou kabelku, ve které se nacházely osobní doklady, finanční hotovost a platební karta,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „A právě platební karta ženy zajímala. Žena měla poskytnout platební kartu své osmnáctileté dceři, která v místní trafice nakoupila a nákup v hodnotě 87 korun zaplatila výše uvedenou kartou. Tím ale nakupování neskončilo. Žena totiž poté uskutečnila ještě jeden nákup, jehož částka ale přesáhla limit kreditní karty a platba se tak neuskutečnila,“ doplnil.