Problém se známkami chtěl muž vyřešit mačetou

Spor dvou mužů o ztracené album známek nabral nečekané obrátky. Ten, který se cítil poškozený, se vypravil s mačetou domoci se svých známek, které si u cizince uschoval. Cizince zranil a tím si „vykoledoval“ od chebských kriminalistů podezření ze spáchání přečinů těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví. Za to, co udělal, si může od soudu vyslechnout rozsudek, který mu zajistí až desetiletý pobyt za mřížemi.

„Po předchozích hádkách a několika telefonátech týkajících se sbírky známek, se čtyřiačtyřicetiletý muž rozhodl, že si celý problém vyřeší osobně,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Proto v pondělí 17. září v odpoledních hodinách navštívil v Aši pětapadesátiletého cizince, který mu měl údajně ztratit album s poštovními známkami. Album včetně dvou dalších si muž uschoval u cizince v jeho sklepě s tím, že si je za několik dní vyzvedne. Muž postrádající známky přišel k domu, kde bydlel cizinec, který zrovna před domem myl svůj osobní automobil. Muž k němu přistoupil a bez varování měl klečícího muže udeřit do hlavy sečnou zbraní, čímž mu způsobil zranění, která si vyžádala lékařské ošetření,“ doplnil. Poté útočník z místa utekl do přilehlého parku, protože měl strach, že mu poškozený muž bude chtít útok oplatit.

Policisté podezřelého muže zadrželi během několika minut v místě bydliště. Zároveň policisté propátrali okolí poblíž místa, kde k napadení došlo, a v přilehlém parku nalezli sečnou zbraň, kterou zajistili.

Během pobytu obviněného v cele podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Chebu poté muže poslal do vazby.