Nepoučitelným trhovcům na Svatém Kříži opět celníci zabavili zboží

Jen několik dnů uplynulo od kontroly tržnice Asia Dragon Bazar na Svatém Kříži, kdy celníci zajistili falzifikáty. V úterý 18. září se na místo vrátili a opět byli úspěšní. Hodnota originálních výrobků by činila více než 17 milionů korun. celníci Svatý Kříž září

„Celníci se zaměřili především na dodržování práv duševního vlastnictví,“ informovala Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj. „V prostoru před stánky i v nich opět našli zboží, u kterého je podezření, že tato práva porušuje. Tentokrát však zajistili zboží i ze dvou příručních skladů, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a které nestihli během příjezdu celníků zavřít. Sklady byly doslova napěchovány botami, kabelkami a dalším zbožím, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, GUCCI, Michael Kors, Lacoste, Louis Vuitton, adidas a další,“ sdělila.

Při konečném součtu zajistili karlovarští celníci téměř 3 000 kusů galanterních či textilních výrobků a obuvi důvodně podezřelých z porušení některých práv duševního vlastnictví. Hodnota originálních výrobků by činila více než 17 milionů korun.

„Obchodníci chebské tržnice jsou zřejmě nepolepšitelní. Karlovarští celníci jen od ledna letošního roku zajistili v tomto areálu zboží za více než 40 milionů korun. V kontrolách a boji proti prodeji padělků, a to nejen na Svatém Kříži, budou celníci pokračovat i nadále,“ doplnila mluvčí.

Celníci i tentokrát zboží zajistili a předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.