Do silničních závodů s policií se pustil třicetiletý muž, který měl zákaz řízení

Na výzvy policistů k zastavení nereagoval a začal ujíždět. Myslel si, že vyhraje, ale mýlil se, a teď má co vysvětlovat. Například to, proč nerespektuje zákaz řízení, a také to, že si bez dovolení vzal cizí auto, ve kterém se po Mariánskolázeňsku proháněl. Pokud ho soud uzná vinným, může si posedět za mřížemi až dva roky.

„Třicetiletý muž z Chebska měl ve čtvrtek 13. září 2018 v odpoledních hodinách řídit osobní motorové vozidlo značky Škoda Fabia v obci Mnichov ve směru na Mariánské Lázně,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Hergezelová. „Řidič vozidla nerespektoval výstražné a hlasové zařízení policejní hlídky a s vozidlem začal ujíždět. Během jízdy jel vysokou rychlostí a nerespektoval dopravní značení. Muž měl dojet do obce Služetín, kde nechal vozidlo odstavené u panelového domu a policistům začal utíkat. Ti řidiče během chvilky doběhli a zadrželi. Následným šetřením policisté zjistili, že muži vozidlo nepatří a bez svolení své sestry si vzal klíče od vozidla a odjel s ním,“ upřesnila. Svého jednání se muž dopustil i přesto, že mu Městský úřad v Mariánských Lázních uložil trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Policisté z obvodního oddělení Teplá sdělili muži podezření se spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu neoprávněné užívání cizí věci.