Uzavřela čtyřicet úvěrových smluv, které nemohla splácet

Škodu bezmála čtvrt milionovou způsobila třiatřicetiletá žena společnostem, které poskytují úvěry. Přibližně za půl roku si vzala skoro čtyřicet úvěrů, i když věděla, že je nebude moci splatit. Do smluv také uvedla nepravdivé údaje. Teď jí za to hrozí až pět let za mřížemi.

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání třiatřicetileté ženy ze Sokolova, kterou obvinili ze spáchání pokračujících přečinů úvěrový podvod a podvod.

„Období od prosince roku 2016 do srpna roku 2017 měla postupně uzavřít téměř 40 úvěrových smluv s různými společnosti poskytující půjčky,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Při sjednávání měla uvést úmyslně nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje.

„Žena měla dále uzavřít smlouvy o půjčkách a opakovaně se smluvně zavazovat k tomu, že je v jejich možnostech jednotlivé půjčky v krátkých dobách splatnosti řádně uhradit. Věděla však, že to není v jejích možnostech a její měsíční příjem na úhradu splátek všech závazků nebude postačovat,“ doplnila mluvčí.