Sobota bude na hradě Seeberg patřit vínu

Na IV. ročník Festivalu vína jsou zváni nejen skalní milovníci tohoto ušlechtilého nápoje. Na sobotu 22. září od 10 hodin připravili organizátoři pro návštěvníky hradu Seeberg pestrý program, ve kterém nebude chybět tuzemské i zahraniční víno spojené s degustací, cimbálová i bluegrasová hudba, i řemeslný trh. Nejen ti nejmenší si mohou vytvořit vlastní dekoraci ve výtvarných dílnách.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3764039

„Návštěvníci se mohou těšit na pestrou nabídku vín od tuzemských i zahraničních vinařů nebo dovozců vín,“ uvedla dokumentátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková. Po celý den bude k dobré náladě přispívat bohatý doprovodný program v podání skupiny KUPA country & bluegrass music a Cimbálové muziky Antonína Stehlíka.

Atmosféru doplní bohatý řemeslný trh s rozmanitou nabídkou dřevěných a kožených výrobků, látkových a paličkovaných šperků, přírodní bylinné kosmetiky a minerálů. Chybět nebude ani oblíbený brusič skla Lubomír Žúbora.

„K dobrému vínu a dobré zábavě je potřeba kvalitní občerstvení, tedy i tento rok budete moci své chuťové pohárky rozmazlovat velkým výběrem sýrů a uzenin. Chybět nebudou ani chuťovky – koláčky, palačinky, cukrová vata, či pražené oříšky. Specialitou budou lahodná grilovaná kolena,“ informovala Petra Polívková.

A nejmenší návštěvníci se zabaví ve tvůrčích dílničkách Hanky Kertisové a Moniky Bartošové.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3764039

Novým, zajímavým a především tematickým bodem programu Festivalu vína bude přednáška „Víno dlouhověkosti, trénink paměti a prevence Alzheimera“ Ing. Aleše Procházky, trenérapaměti II. st. ČSTPMJ. Přednáška je určena pro všechny milovníky dobrého vína. Dozvíte se mimo jiné o vínu dlouhověkosti, co zrychluje stárnutí mozku a jak zlepšit paměť. Naučíte se 21 čísel Pí a seznámíte s výsledky výzkumů o vlivu pití alkoholu na mozek a paměť. Začátek cca v 15 hodin.

Hudební program:

11:00 KUPA country & bluegrass music

15:30 Cimbálová muzika Antonína Stehlíka

Doplnění hudebního programu:

Cca 15:00 – Přednáška „Víno dlouhověkosti, trénink paměti a prevence Alzheimera“ – Ing. Aleš Procházka

Pro návštěvníky je zajištěno pohodlné parkování v blízkosti hradu a také bezplatná autobusová doprava z Františkových Lázní.

Autobusová doprava zdarma:

Františkovy Lázně městské sady: 9:45, 13:30, 14:30, 17:30

Seeberg: 13:15, 14:15, 17:15, 21:00

Vstupné: 140 korun, děti 50 korun

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3764039