Světlo. To je název připravované výstavy olejomaleb Richarda Pachmana

Další poutavá výstava se připravuje ve františkolázeňském muzeu. Tentokrát to budou olejomalby Richarda Pachmana.  Slavnostní vernisáž bude spojena s autorským čtením a vystoupením umělce. Začátek je naplánován na pátek 21. září od 19 hodin.výstava muzeum Františkovy Lázně Pachman

Pro výtvarníka Richarda Pachmana bude akce jubilejní. Bude to jeho stá výstava.  Své olejomalby, kterým se aktivně věnuje od roku 2001, pravidelně vystavuje nejen u nás, ale také například v Belgii, v Holandsku a na Slovensku.

Richard Pachman je skladatel duchovní, muzikálové, filmové a divadelní hudby. Od roku 1993 vydal 33 CD, uspořádal stovky koncertů v ČR (Křižíkova fontána na pražském Výstavišti, pražské Planetárium, každoroční vánoční turné) i v zahraničí (Belgie, USA, Izrael, Rakousko, SRN, Řecko, Luxemburg, Holandsko, Francie, Rusko). Jeho nedávnými projekty jsou oratorium „Mistr Jan Hus“ a symfonický projekt „Pašije – Velikonoční příběh“. Autor autobiografických knih „Jak chutná bolest“ a „Jak chutná život“, historických románů „Útes“ a „Notre Dame“, románů „Kdokoliv“,„Tylda“ a knihy „Jak chutná Mozart“. Laureát Ceny olomouckého kraje za rok 2010 za významný počin na poli soudobé profesionální hudby a Ceny města Olomouce za přínos pro kulturu za rok 2014.

Hudbě se stejně jako výtvarnému umění věnuje od šesti let, kdy začal navštěvovat olomouckou hudební a výtvarnou školu. Své hudební projekty často spojuje s vizuálními vjemy. Je spoluautorem výtvarného pojetí vlastních videoklipů i obalů svých alb, koordinátorem světelných efektů a vodních choreografií při koncertech na Křižíkově fontáně i autorem vizuální stránky multimediálních představení.

Výstava bude přístupná až do neděle 21. října.