První výjezdní PechaKucha Night Mariánské Lázně se uskuteční v Plané

PechaKucha Night vyjíždí. V pátek 14.září mají možnost pravidelní návštěvníci oblíbených večerů prezentací osobností ze všech různých oborů navštívit nově vzniklý kulturní prostor v Plané KINONEKINO. Původní objekt kina na náměstí v Plané nedaleko Tachova prošel rozsáhlou rekonstrukcí, za kterou stojí studio XTOPIX spolupracující s Ing. Arch. Simonou Ledvinkovou.

Foto: Archiv organizátorůPecha kucha night 1

Během večera vystoupí celkem 10 prezentujících, všichni mají čas 6 minut a 40 vteřin, kdy mohou využít 20 předem vybraných slidů, které se nekompromisně po 20 vteřinách vymění. Tento formát uvedli v život pře 15ti lety v Japonsku architekti Astrid Klein a Mark Dytham, zakladatelé architektonického studia Klein Dytham Architecture. Jejich záměrem bylo vytvořit prostor pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, teoretiků a techniků, prostor pro výměnu zkušeností a informací o novinkách v oboru, prostor pro komunikaci s veřejností. “Dejte do ruky architektovi mikrofon, a jste lapeni na hodiny”, popisuje počátek hledání formy a svoje dosavadní zkušenosti s prezentacemi Mark Dytham. Aby byla tato hrozba vyloučena, hledal formát, který by byl jasně daný. Klíč dostal jméno PechaKucha (japonský výraz pro zvuk konverzace).

Do Plané v pátek 14.09. zavítá Jiří Zábran, plzeňský architekt, který nadšeně navrhuje domy, držitel několika ocenění /Ondřej Mašek, výtvarník, scénograf, držitel Českého lva za film Sedmero krkavců/ reklamní fotograf a freerider Bohouš Pospíšil / Honza Vojtko,kouč, párový terapeut a autor několika knih / ToyBox komiksová výtrarnice a ilustrátorka / Ladis, multimediální umělkyně / Jana Bitterová, performerka networked a tanečniče / Vít Maštalíř, herec, skejťák a moderátor / Ondřej Homola, zakladatel úspěšných Silicon Valley startupů Corinth a LifeLiqe, využívající 3D modely a virtuální realitu pro lepší vzdělávání a Marie Čtveráčková aka Mary C, DJ, moderátorka a aktivátorka, která zahraje i na následující afterpárty.

Foto: Archiv organizátorůPecha Kucha night 2

Pecha Kucha Nights pořádá v Mariánských Lázních spolek švihák čtvrtým rokem a pokaždé vybírá jiný prostor. “Rekonstrukci kina v Plané jsme sledovali od samého začátku, architekti XTOPIX představili v Mariánských Lázních na naší PechaKuche své projekty již dvakrát a v červnu tohoto roku prezentovali i realizaci KINANEKINA, která je opravdu velmi povedená a prostor nyní slouží jako multifunkční pro akce všeho druhu. Je nám velkým potěšením realizovat zde naší 18. PK a představit jej i našim pravidelným návštěvníkům. S organizací večera nám pomáhá spřátelený plánský Kulturní a okrašlovací spolek – KOS, uvedla Markéta Monsportová, předsedkyně spolku Švihák.

Z Mariánských Lázních bude vypravena kyvadlová doprava, odjezd je ze zastávky Centrum od Cup Vitalu v 19.00,19.30,20.00 a zpět po ukončení akce.

Vstupné je 150 korun, doprava 50 korunv(obousměrná).

Začátek 20.20 hodin

Předprodej na http://wwwkulturavplane.cz

www.pknml.cz www.svihak.net