Slíbil seniorovi, že mu zavolá pomoc. Místo toho jej ale okradl 

Silný žaludek musí člověk mít na to, aby okradl někoho, kdo je v tísni. Přesně toho se ale dopustil sedmačtyřicetiletý muž v Kraslicích. Ten okradl seniora, kterému se udělalo špatně. Zloděj není pro policisty neznámou tváří, byl už za krádeže v minulosti odsouzen. Teď mu hrozí až tři roky za mřížemi. Nekradl však sám, pomáhali mu ještě dva muži, kterým hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.polic. ilustra

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 20, 30 a 47 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství.

„Na konci měsíce dubna měl nejstarší z obviněných využít v Kraslicích zdravotní indispozice devětasedmdesátiletého muže, kterému se udělalo zle a sedl si na schodiště u vstupních dveří panelového domu,“ informovala dnes o případu policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Sedmačtyřicetiletý muž si měl od seniora vyžádat kartičku zdravotní pojišťovny s tím, že mu zavolá zdravotnickou záchrannou službu. Muž mu předal celou svou peněženku i s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou, u které byl lísteček s napsaným PIN kódem. Obviněný 47letý muž poté s peněženkou odešel a po domluvě s dalšími dvěma obviněnými se pomocí platební karty pokusili několikrát vybrat finanční hotovost z místního bankomatu. V jednom případě se jim to podařilo a vybranou finanční hotovost si poté rozdělili mezi sebou,“ dodala.

Svým jednáním způsobili poškozenému muži škodu ve výši přesahující částku 7 000 korun.