Jeden řídil auto pod vlivem drog, druhý si před jízdou pořádně přihnul

Sednul si za volant s bezmála dvěma promile a vydal se na cestu po Chebu. Další řidič si dal trávu. Oba šoféři teď mají co vysvětlovat chebským policistům. Pokud je soud uzná vinnými, mohou si ve vězení posedět až jeden rok.

Pětačtyřicetiletému muži policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok.

 „Řidiče ve věku pětačtyřicet let zastavila hlídka policistů v neděli 19. srpna v brzkých ranních hodinách v Chebu. „Během silniční kontroly byl řidič policisty vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce na zjištění přítomnosti alkoholu v jeho těle. Následně byly přístrojem naměřeny tři pozitivní výsledky, přičemž nejvyšší z nich dosahoval hodnoty 1,81 promile,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další případ se sice stal již v květnu, ale policisté podrobnosti zveřejnili v těchto dnech. „V sobotu 19. května ve večerních hodinách řídil v Chebu vozidlo pětadvacetiletý muž z Chebska. Právě toho zastavila, a kontrolovala hlídka policie,“ sdělil Michal Žáček. Ta řidiče během silniční kontroly vyzvala, aby se podrobil orientačnímu testu na zjištění přítomnosti návykových látek v jeho těle. „Testovací souprava následně detekovala návykovou látku Cannabis. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu,“ upřesnil.

Na základě rozboru krevního vzorku pak vyšlo najevo, že muž měl v krvi takové množství omamné a psychotropní látky, že se dopustil přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.