Nožem napadla nemohoucí ženu

V jednom z mariánskolázeňských bytů došlo k napadení. Pětadvacetiletá žena měla nožem těžce zranit devětasedmdesátiletou matku svého přítele. Pak z bytu utekla, ale policejní pes ji brzy našel a útočnice už sedí v cele. Za svůj čin může strávit za mřížemi až deset let.

Foto: Ilustrační

 Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetileté ženy z Mariánských Lázní, kterou obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„Zmíněná žena měla ve středu 29. srpna v ranních hodinách v jednom z bytů v Mariánských Lázních bez zjevných příčin fyzicky napadnout devětasedmdesátiletou matku svého přítele,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Na ženu, která je nemohoucí, měla obviněná opakovaně zaútočit nožem, přičemž se poškozená proti bodnutí chránila rukama. Posléze měla ženu shodit z křesla na zem a nožem ji bodnout, přičemž jí měla navíc vyhrožovat újmou na životě,“ upřesnil. Když devětasedmdesátiletá žena volala o pomoc, utekla pětadvacetiletá žena z bytu pryč. 

Ženu se podařilo vypátrat psovodovi se služebním psem Garritem v bezprostřední blízkosti místa činu. Devětasedmdesátileté ženě byla způsobena jedna bodnořezná a několik dalších řezných ran na různých částech těla.

Během pobytu obviněné v cele podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Chebu posléze ženu poslal do vazby.