V Kynšperku se bude tančit a zpívat na festivalu JáNevim

Volnočasový areál v Kynšperku nad Ohří ožije hudbou. V sobotu 1. září se uskuteční první ročník festivalu JáNevim. Přítomní si vyslechnou například Hadem pro mého munga a Kick z Chodova, Slam poetry – Vaněk a Rajm, z Karlových Varů přijedou Dohromady Štyři nohy.Kynšperk Fest Jánevim

Jak festival s nevšedním názvem JáNevim vznikl? „Tohle povzdechnutí jsme nejen slyšeli ze všech stran, vlastně jsme to často byli právě my, kdo si stýskal. Chtěli jsme zábavu napříč generacemi, začali jsme organizovat filmová promítání,“ uvedla organizátorka Kateřina Veselá. „Bavilo nás jíst a zkoušet nové věci, přišli jsme s vegetariánským piknikem. Teď chceme tančit, chceme slyšet kamarády, známé, chceme slyšet hudbu z našeho regionu,“ popsala vznik akcí.

Tak vznikl nápad na malý festiválek, který se po počátečních obtížích podařilo připravit. Odpolední program, který každému ukáže něco nového, podpoří místní kapely a především všem dokáže, že Kynšperk žije. Čtyři kapely různých žánrů a Slam poetry, kterou organizátoři zvolili jako netradiční zpestření, jako to nové, co v Kynšperku není úplně běžnou zábavou.

„Doufáme, že po úspěšných Expedičních kamerách, Snowfilm festech a Veggetu, zařadíme do kalendářů další tradiční kulturní událost, s jejíž pomocí ukážeme všem v regionu, jaké talenty máme ve svém okolí. Akce je vhodná i pro děti, jedním ze sponzorských darů byla i role látky, na kterou chceme děti nechat malovat. Občerstvení zajišťuje slibně se rozvíjející hospoda Rybárna, účast přislíbilo i několik prodejců handmade výrobků. Na všechny se těší celý tým Re-Generace,“ doplnila Kateřina Veselá.