Tři desítky závodníků se utkaly v Traktoriádě

Desátý, jubilejní ročník starovodské Traktoriády si nenechaly ujít na tři desítky závodníků, z toho si za volant strojů sedlo také šest žen. Tentokrát pořadatelé připravili pro účastníky složitější trať než v minulých letech. Do cíle až na dva závodníky dojeli všichni.

Více fotografií z akce zde: Tři desítky závodníků se utkaly v TraktoriáděTři desítky závodníků se utkaly v Traktoriádě

Všichni přihlášení vyjeli na spanilou jízdu po obci Stará Voda, po které hned následoval závod. „Do cíle nedojely dva stroje, jeden těsně před cílem zlomil velmi potřebnou součástku a druhý se netrefil do velmi široké mezery mezi dva stromy a polámal vše, co se dalo. Kromě polámaných stromů, naštěstí vyvázl bez zranění,“ uvedl organizátor Jan Kuna. Letos si přichystali organizátoři pro účastníky složitější trať. „Ke kulatému výročí naší Traktoriády jsme si připravili pro závodníky více technickou trať než obvykle. U nás nikdy nebyla rychlostní rovinatá trať. Letos byla přidána i „zmije“, kde se muselo natřikrát vycouvat. V minulosti byla použita zatím jen jednou. Na bednu vystoupali dva přespolní, jeden z Pramenů a druhý až z Losiné. První místo obsadil po dlouhé odmlce také jeden ze Starovodských,“ upřesnil Jan Kuna.

V ženách se na první příčce umístila Kunová Míša, druhou obsadila Kapustňáková Karol a třetí Kunová Karla. V mužích si pro zlato dojel Růžička Michal, stříbro převzal Strejc Jakub a bronz vybojoval Nekola Jiří.

„Děkujeme všem zúčastněným divákům i sponzorům za přízeň. Také SDH Stará Voda za pomoc s postřikem trati a hlavně za asistenční službu při spanilé jízdě obcí. Nesmíme také zapomenout na zástupce policie, která na vše dohlížela a upozornila na nedostatky,“ doplnil organizátor.

Členi Traktor klubu se omlouvají, že se neuskutečnil připravovaný ohňostroj. V té době platil zákaz rozdělávání ohňů.

Více fotografií z akce zde: Tři desítky závodníků se utkaly v TraktoriáděTři desítky závodníků se utkaly v Traktoriádě