Cizinec měl znásilnit ženu. Hrozí mu až deset let

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého cizince. Ten měl v neděli 19. srpna znásilnit mladou ženu v Mariánských Lázních. Za to může pobýt ve vězení až deset let.

„Čtyřiadvacetiletá žena byla dne 19. srpna ve večerních hodinách společně se svojí známou a právě zmíněným devětatřicetiletým cizincem na krátké vycházce v Mariánských Lázních,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Při cestě do bydliště čtyřiadvacetileté ženy se s ní kamarádka rozloučila a k domu, aniž by o to žádala, ji doprovodil zmíněný muž. Ten ji měl chytit za ruku, zatáhnout za roh domu a vynucovat si, aby ho žena objímala. Posléze ji měl opakovaně i přes její odpor políbit, sahat do rozkroku a na další části těla. Když se mu žena snažila vytrhnout, měl ji strhnout k zemi. Posléze jí měl cizinec fyzicky nutit k orálnímu sexu, přičemž držel svůj úd v ruce. Poškozená se snažila utéct, v čemž jí muž měl zabránit a požadovat po ní masturbaci. Ze strachu a zoufalství, kdy jí měl muž stále držet a kroutit ruku, na to žena přistoupila,“ doplnil.

Kriminalisté muže po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi, provedli s ním patřičné úkony a státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. V nejbližší době bude předán Okresnímu soudu v Chebu, který bude o uvalení vazby rozhodovat.