Cizinci šikanovali svého spoluvězně

Dva cizinci si ze spoluvězně udělali sluhu, kterého mlátili a vyhrožovali smrtí jemu i jeho rodině. Tím si pravděpodobně zajistili delší pobyt ve vězení. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého a pětatřicetiletého cizince. Muže obvinili ze spáchání zločinu vydírání, přečinu krádeže a přečinu ublížení na zdraví. Starší z dvojice se navíc bude zpovídat i z přečinu nebezpečné vyhrožování.

Dva cizinci tyranizovali svého spoluvězně několik měsíců. „Od poloviny měsíce října 2017 do poloviny prosince 2017 ve věznici na Sokolovsku měli cizinci zneužívat a fyzicky napadat dalšího z odsouzených vězňů,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Hergezelová. „Poškozeného měli například nutit uklízet, odcizit mu potraviny anebo po poškozeném měli vyžadovat přípravu nápojů. To vše měli cizinci chtít pod pohrůžkou fyzického napadení. Muže měli pokaždé, když odmítl vyhovět jejím požadavkům, fyzicky napadat údery a kopy do hlavy a horní části těla. Obvinění cizinci muže nutili nakupovat potraviny, které oni sami potřebovali,“ upřesnila.

V listopadu 2017 měl pětatřicetiletý cizinec poškozeného muže několika ranami napadnout do horní části těla, kdy utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Poškozenému nechal poslat výhružný vzkaz, že pokud něco řekne, tak ho zabijí a najdou si jeho rodinu.

„O měsíc dříve měl 29letý cizinec odcizit dalšímu vězni potraviny zaslané balíkem. Během krádeže se poškozený pokusil své věci získat zpět, ale v tom měl přijít 35letý cizinec a společně měli poškozeného fyzicky napadat po celém těle.  V tomto období cizinci muži vyhrožovali smrtí jeho rodiny,“ doplnila mluvčí.