Po Mariánských Lázních řídil auto pořádně „pod parou“

Hodnotu 2,72 promile ukázal přístroj na měření alkoholu po dýchnutí šestačtyřicetiletého muže. Tím si zajistil nejen to, že bude nějakou dobu chodit pěšky, ale může si vyslechnout od soudce trest až jeden rok za mřížemi.

Policisté z Mariánských Lázní sdělili 46letému muži z Chebu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

„Případ se měl stát v úterý 7. srpna kolem 23:00 hodiny v Mariánských Lázních, kdy policejní hlídka v ulici Husova zastavila a kontrolovala podezřelého muže z Chebu, který měl řídit osobní auto“ uvedla policejní mluvčí Soňa Hergezelová. „Při silniční kontrole se řidič na výzvu dobrovolně podrobil dechovým zkouškám, které prokázaly pozitivní hodnoty. Při první dechové zkoušce policisté naměřili hodnotu 2,50 promile alkoholu a při opakovaných dechových zkouškách naměřili hodnoty 2,56 a 2,72 promile alkoholu v dechu,“ upřesnila mluvčí.

Muž byl policisty vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil. Další jízdu podezřelému muži policisté zakázali.