V chebském pečovatelském domě hořelo

V jednom z bytů v chebském pečovatelském domě v Dragounské došlo k požáru. Hořet začala pravděpodobně lednice. Většina evakuovaných se bude vracet zpět. Rodinní příslušníci, kteří chtějí zjistit informace o svých blízkých, ať volají na telefonní číslo 354 224 300. Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje má situaci plně pod kontrolou.Požár Domov pro seniory Dragounská

 „Dnes došlo k zahoření od elektrospotřebiče ve 4. patře krajského Domova pro seniory, v ulici Dragounská v Chebu,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Mgr. Petra Kubise. „Na místě okamžitě zasahovaly jednotky hasičů a Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje. Obyvatelé Domova pro seniory byli z větší části evakuováni, pět z nich bylo převezeno do chebské a sokolovské nemocnice. Přímo na místě řešíme společně se starostou Chebu Zdeňkem Hrkalem přesun sedmi klientů do dalších zařízení, ostatní se budou vracet zpět do Domova v Dragounské,“ doplnil.

Aktualizováno: Podle informací náměstka hejtmanky Mgr. Petra Kubise je pět klientů Domova pro seniory v Dragounské ulici v Chebu, kteří byli převezeni do chebské a sokolovské nemocnice, mimo nebezpečí, v nemocnici setrvají do zítřka. Kraj má pro ně připravené náhradní ubytování v dalších zařízeních v okrese Cheb, kam budou z nemocnic dopraveni zdravotnickou převozovou službou.

Na místě zasahovaly jednotky HZS Cheb, HZS Sokolov, HZS SŽDC, SDH Cheb, SDH Kynšperk.

Foto: HZS Karlovarského kraje