Video: Na prvním letošním koncertu Hrnčířského swingu vystoupila Darja Kuncová 

Video: Na letošním prvním koncertu Hrnčířského swingu si mohli návštěvníci vychutnat koncert Darji Kuncové a Revival Swing band Praha.

V pátek 27. července přijede do Nového Drahova zazpívat Petr Kroutil Kvintet. Na třetí koncert přijedou zazpívat plzeňští The Dixie Hot Licks a Miskolc Dixieland Band z Maďarska.

 

Pátek 27. července 2018 – 19 hodin  – Petr Kroutil Kvintet

Saxofonista a zpěvák Petr Kroutil v Novém Drahově již hrál několikrát. Tentokrát přijede se svým swingovým combem, kde má možnost předvést publiku všechny podoby svého bohatého muzikantského rejstříku. Ti z publika, kteří vzpomínají i na jeho účinkování v televizním seriálu Prima sezona, vždy z koncertů Petra Kroutila odcházejí s pocitem, že tento vynikající entertainer vůbec nestárne.

Pátek 3. srpna 2018 – 19 hodin – The Dixie Hot Licks & Miskolc Dixieland Band (Maďarsko)

Plzeňská kapela The Dixie Hot Licks patří mezi špičkové interprety nové vlny českého jazzového revivalu.  Na tanečním parketu se při jejích koncertech pravidelně scházejí fanoušci, kteří znovu objevují kouzlo swingových tanců z třicátých let minulého století. Při účinkování na jazzových festivalech po celé Evropě se Dixie Hot Licks seznámili i s řadou výtečných zahraničních kapel. Na jubilejní ročník Hrnčířského swingu jednu z nich pozvali.