Telefonní budky jsou passé

Z Chebu zmizí další dva telefonní automaty. Ty provozuje společnost O2 a ta právě během posledních let zaznamenala stále menší zájem o telefonní služby. Přitom údržba zařízení přijde ročně na nemalé peníze. Je to už dlouhodobý trend, který společnost pozoruje už několik let. A „viník“ je zřejmý. Většina lidí totiž vlastní mobil, a tak nemají důvod volat z telefonních budek.telefon 2 web

„Snižování počtu telefonních budek je v dnešní době, kdy téměř každý vlastní mobilní telefon a budku má pouze jako náhradní řešení v případě, že ho ztratí nebo se mu vybije, poměrně přirozené. Kromě nízkého počtu hovorů jsou dalším důvodem k rušení vysoké nároky na údržbu a vandalismus. Nejčastěji se – podobně jako v pohádce o Machovi a Šebestové – setkáváme s utrženými sluchátky. Proto náklady na opravu raději investujeme například do modernizace využívanějších automatů – měníme je za ty, které umožňují kombinované varianty plateb (mince i karta), budky v dnešní době umějí také posílat SMSky a e-maily,“ informovala tisková mluvčí společnosti O2 Lucie Jungmannová.

V Chebu tak nadobro zmizí telefonní automat v ulici Matěje Kopeckého a Nerudova a to během následujících týdnů. Společnost pak uvede místo, kde telefon zmizí, do původního stavu.

I přes to, že dvě telefonní budky z města zmizí, stále jich v centru několik zůstává. Jednou z nich je například ta na vlakovém nádraží.

„V Karlovarském kraji zrušíme do konce roku zhruba dvacet veřejných telefonních automatů. Výši nákladů nekomentujeme, jedná se ale o nemalé částky,“ dodala Lucie Jungmannová.

VID