Z automatu vytáhl přepravky, které hned prodal

Jako had se několikrát nasoukal do výkupního automatu, kde ukradl přepravky, které hned prodal.  Aby toho nebylo málo, ukradl ještě také lahve s alkoholem. Za to si může posedět ve vězení až tři roky.krádež přepravek

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže čtyřiatřicetiletému muži z Chebska.

„Zmíněný muž se měl dopustit protiprávního jednání hned čtyřikrát a to v rozmezí od dubna do června letošního roku,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Třikrát z toho se zaměřil na výkupní automaty pivních lahví. V prvním případě měl v jedné z chebských prodejen za asistence sedmašedesátiletého muže neoprávněně vstoupit do prostoru automatu, vyndat přepravky a následně je znovu vrátit. V dalších případech čtyřiatřicetiletému muži již nikdo nepomáhal a své jednání ještě dvakrát zopakoval. Jednou měl přepravky vrátit do automatu a získat tak kupon v hodnotě přes 300 korun, ve druhém případě si pak přepravky ponechal. Jen tímto způsobem měl způsobit škodu ve výši téměř jeden tisíc korun,“ doplnil.

Kromě toho se měl muž dopustit ještě čtvrtého skutku. V jedné z chebských prodejen si měl uschovat tři lahve alkoholu do svého batohu a posléze projít pokladním prostorem bez zaplacení. Tím měl způsobit škodu ve výši přes dva tisíce korun.

Skutek sedmašedesátiletého muže byl oznámen příslušnému správnímu orgánu.