Hosty festivalu budou oscarová herečka Anna Paquinová a herec a režisér Stephen Moyer

53. ročník MFF Karlovy Vary uvítá mezi svými hosty také herečku Annu Paquinovou a režiséra Stephena Moyera, kteří zde společně se scenáristou a hercem Denisem O´Harem a producentkou Cerise Hallam Larkinovou představí snímek Sklenka na rozloučenou.herečka festival
Novozélandská herečka Anna Paquinová zaujala již v roce 1993 svou debutovou rolí v oceňovaném melodramatu Piano, kde byla za svůj výkon oceněna Oscarem a v jedenácti letech se tehdy stala druhou nejmladší držitelkou Oscara v historii.
V následujících letech spolupracovala s řadou předních režisérů. Se Stevenem Spielbergem natočila historické drama Amistad (1997), s Gusem Van Santem Osudové setkání (Finding Forester, 2000), s Cameronem Crowem příběh ze zákulisí rockových tour Na pokraji slávy (Almost Famous, 2000), s Kennethem Lonerganem drama Margaret (2011). Širokou diváckou popularitu jí pak vynesla role Roque v čtyřdílné komiksové sérii X-man (2000-2014) a také hlavní role v televizním seriálu Pravá krev (True Blood, 2008-2014), který natáčela pod režijním vedením svého manžela, režiséra Stephena Moyera. Za tuto úlohu získala v roce 2009 Zlatý globus. Brzy ji uvidíme v novém kriminálním dramatu Martina Scorseseho The Irishman, natočeném pro společnost Netflix, roli herečky a producentky spojila u seriálu Flack, který režíruje Peter Cattaneo.
Stephen Moyer hraje nyní jednu z hlavních rolí v televizním seriálu The Gifted, snímek Sklenka na rozloučenou (The Parting Glass) je jeho režijním debutem na poli celovečerního filmu.
Denis O´Hare byl vloni nominován na cenu Emmy za roli v oceňovaném seriálu This Is Us, mezi jeho nejnovější práci pak patří role ve filmech Late Night, The Goldfinch and Swallow.